Prof. Neelam Srivastava **Dean- Training & Placement** Electronics & Comm. Engineering Institute of Engg. & Tech. (IET) Lucknow



Dr. A.P.J. Abdul Kalam Technical University Lucknow, Uttar Pradesh Sector-11, Jankipuram Extension, Lucknow E-mail: dean.tp@aktu.ac.in

## Ref: AKTU/CTPC/2025/1200

28 Feb, 2025

## Subject:- Invitation to the Launch Event of the Kalam Pragati Skill Program

Dear Directors,

We are pleased to inform you that Dr. A.P.J. Abdul Kalam Technical University (AKTU), in collaboration with the Era Foundation and the Government of Uttar Pradesh, is launching the Kalam Pragati Skill Program. This initiative is aimed at bridging the gap between engineering student skill sets and industry demands by equipping them with essential industry skills, state-of-the-art facilities, and expert mentorship.

We are honored to invite all Directors of institutions affiliated with AKTU, their TPO's and HoD's to grace this event with your presence. Your participation will significantly contribute to the success of this endeavour and inspire our students to pursue excellence.

Event Details: Date: 1st March 2025 Time: 11:00 AM – 1:00 PM Venue: Vishwesariya Hall Auditorium, AKTU Campus

We kindly request you to confirm your participation for this prestigious event.

Please find the event schedule enclosed for your reference.

Your support and encouragement will be a great source of motivation for our students as we embark on this journey to nurture future innovators and leaders.

Looking forward to your enthusiastic participation.

Best Wishes,

wastara

(Neelam Srivastava)

Copy to:

- (1) Registrar, AKTU, Lucknow
- (2) Finance Officer, AKTU, Lucknow
- (3) Staff Officer to Hon' Vice Chancellor for kind information

Norwastara

(Neelam Srivastava)

## SCHEDULE

LAUNCH EVENT			
Time	Торіс	Duration	Venue
11:00	Welcome to the Launch Event	10 mins	4th Floor Vishwesariya Hall Auditorium
11:10	University Kulgeet	1 min	
11:11	Invocation and Lighting of Lamp	4 mins	
11:15	Welcome address by Vice Chancellor	15 mins	
11:30	Concept of Kalam Pragati by Mr. Muralidhar P	20 mins	
11:50	Address by Training and placement head Dr Neelam	10 mins	
12:00	Unveiling the Kalam Pragati Program Brochure	5 mins	
12:05	Address by Prof. K V Raju	15 mins	
12:20	Distribution of Mementos and Vote of Thanks by Mr. Muralidhar	15 mins	
12:35	National Anthem	1 min	